Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Vojvodina bez finala Kupa Srbije

Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca plasirali su se  u finale Kupa Srbije, pošto su večeras u polufinalu završnog turnira u Novom Pazaru savladali Vojvodinu sa 3:1 (20:25, 25:19, 25:20, 25:17).

Amnesti internešenel osuđuje napade na NDNV

Amnesti internešenel (Amnesty International - AI) osudio je napade pojedinih medija i ultradesničarskih organizacija na Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i ocenio da je reč o vidu diskriminacije, govora mržnje i u nekim slučajevima podsticanja na nasilje.

Danas besplatne turističke šetnje

Udruženje turističkih vodiča Novog Sada u saradnji sa Turističkom organizacijom grada i ove godine obeležava 21. februar - Svetski dan turističkih vodiča.

Obeleženo 187. godina od rođenja Svetozara Miletića

Povodom obeležavanja 187. godišnjice od rođenja pisca, novinara i advokata Svetozara Miletića, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović i zamenik šefa kabineta Miodrag Milošević položili su venac na spomenik Svetozara Miletića na Trgu slobode.

DS: Maja Gojković odgovorna za ATP

Bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković potpisala je ugovor sa ATP Vojvodinom, pregovarala i dogovarala uslove ugovora, pa se na kraju posvađala sa istim i uvela grad Novi Sad u najveći spor u njegovoj novijoj istoriji, stoji u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke.

Ješić: Tajkuni i vlada moraju da plate

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je danas da je Vlada Vojvodine formirala stručni tim koji će narednih dana preuzeti mere kako bi se situacija sa povećanom koncentracijom aflatoksina u mleku u Vojvodini što pre rešila.

Vučević: Od ponedeljka ATP može da naplati pare od Grada

Danas ističe osmodnevni period u kojem Grad Novi Sad ima pravo da dobrovoljno isplati dugovanja ATP "Vojvodina" u iznosu od 1,33 milijarde dinara, a već od ponedeljka, ta presuda postaje izvršna i ovo preduzeće će moći da naplati sav iznos iz gradske kase.

MK grupa preuzima Pobedu

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je MK grupi preuzimanje akcija kompanije za proizvodnju mašina i opreme Pobeda iz Petrovaradina.